sep 292013
 

Op zondag 29 september was het Volendams Opera Koor uitgenodigd om een Heilige Mis op te luisteren ter gelegenheid van het jubileum 40 jarig priesterschap van Emeritus pastoor Berkhout. Deze mis vond plaats in de parochiekerk H. Jacobus De Meerdere in Tuitjenhorn.
We zongen voor het eerst op ons nieuwe podium en de begeleiding was in handen van Peter Schlamilch onze dirigent, blaaskwintet Hi-Five en de soliste sopraan Frédérique Klooster. Ze zong solo het Ave Maria van Bach met emotie.
De kerk was tot op de laatste plaats vol en de sfeer was gewoon ouderwets te noemen, het stemgeluid van pastoor Berkhout heeft iets vertrouwds. Het Kyrie, het Sanctus gevolgd door het Benedictus allemaal van Gounod klonk als een klok. Jan de Boer(bas) en Bart Poort(tenor) waren op dreef en de pianist Jorrit van den Ham niet te vergeten. Na de mis reikte Piet Blankendaal aan pastoor Berkhout een boek uit genaamd “Late roeping”, geschreven door de journalist Jan Vriend over het leven en de loopbaan van Jan Berkhout. In het boek vertellen Volendammers, tv-makers, kerkgangers, collega’s, familieleden en de hoofdpersoon zelf over de herder op en naast het altaar. We kregen allemaal een boek uitgereikt.
Deze morgen werd in Tuitjenhorn zelfs een heuse optocht inclusief fanfare georganiseerd voor dit jubileum met de hoofdpersoon in een witte koets en waar kinderen aan meededen verkleed als bruidjes en matrozen, maar ook in volendammer kostuum.
Na afloop hebben we nog zitten nagenieten tijdens de receptie waar o.a. genodigden van alle gemeentes waar pastoor Berkhout heeft gediend aanwezig waren. Ook het bestuur van onze parochie was vertegenwoordigd en het werd echt gezellig toen zelfs Imca Marina een paar liederen zong.
We gaan ons nu concentreren op ons grote concert in de Vincentiuskerk op zondagmiddag 27 oktober, zie voor informatie elders in de NIVO.

Tenor 5

bbblbbbr
berkhout4.JPG
berkhout5.JPG
berhout6.JPG
berkhout7.JPG
berkhout8.JPG
berkhout9.JPG
berkhout1.JPG
berkhout2.JPG
berkhout3.JPG
berkhout4.JPG
berkhout5.JPG
berhout6.JPG
berkhout7.JPG
berkhout8.JPG
berkhout9.JPG
berkhout1.JPG
berkhout2.JPG
berkhout3.JPG
berkhout4.JPG
berkhout5.JPG
berhout6.JPG