feb 082011
 

Geheel in de traditie van de afgelopen 60 jaar was het Volendams Opera Koor afgelopen vrijdag 28 januari te gast bij het Oranjecomité in Wateringen. Deze Oranjevereniging organiseert ieder jaar rondom de werkelijke verjaardag van Koningin Beatrix, 31 januari, een evenement om dit te vieren. Het was inmiddels 12 jaar geleden dat we in Wateringen gezongen hadden en ondanks de mogelijke problemen die op vrijdagavond op de weg richting Den Haag kunnen ontstaan, hebben we deze uitnodiging met plezier geaccepteerd. We hebben hele goede herinneringen aan de prachtige Johannes de Doper kerk, die met trots de bijnaam “Kathedraal van het Westland” draagt.
Om op tijd met het concert te kunnen beginnen vertrokken de 2 touringcars reeds om 18.00 uur , maar een ongeluk op de weg, een daarbij horende afsluiting en een file van 16 km stelde onze zenuwen sterk op de proef. Dankzij het inzicht van de chauffeurs en een alternatieve route waren we toch op tijd in Wateringen. Het was een avondvullend concert met solistische medewerking van de uit Texas afkomstige sopraan Dorothy Grandia en twee solisten van het koor, Jan de Boer en Bart Poort. Het was heerlijk om te zingen in een kerk met zulk een prachtige akoestiek, hetgeen onze dirigent Peter Schlamilch ten volle benutte om zodoende alles uit het koor te halen. Het koor en de solisten werden op een voortreffelijke manier instrumentaal begeleid door Jorrit van den Ham aan de vleugel en het blaaskwintet Hi-Five, dat ook afkomstig is uit het Westland en het koor al vaker heeft begeleid bij diverse andere evenementen.

Na een succesvol concert en een prachtige toegift met het Drinklied uit “La Traviata” waren er bloemen en konden we na het afbreken van ons meegereisde podium de terugreis naar Volendam aanvaarden. Tevreden en trots op de geleverde prestatie en een dankbare organisatie achterlatend met de belofte dat het volgende optreden zeker geen 12 jaar op zich zou laten wachten.

Onze volgende activiteit is dus 6 Maart a.s. met het fanfarecorps Wilhelmina, voorzie u tijdig van kaarten die u kunt bestellen via het eerder genoemde telefoonnummer en natuurlijk bij ALLE leden van het Volendams Opera Koor en fanfarecorps Wilhelmina.

Binnenkort meer nieuws en verhalen over het 60-jarige Volendams Opera Koor.

Piet de Boer.