jan 182009
 

Afgelopen zondagmiddag in de St. Vincentiuskerk was het weer eens genieten van een nieuwjaarsconcert met het Volendams Opera Koor samen met het Fanfarecorps Wilhelmina. Dit concert was natuurlijk voor eigen publiek, de kerk zat gelukkig vol en de luisteraars waren onder de indruk, getuige het applaus. De generale repetities waren al hoopvol, maar deze middag moest alles feilloos verlopen. De solisten Dorothy Grandia (sopraan) en Melissa Venema (trompet) waren echt fantastisch. De solo’s van Melissa Venema onder begeleiding van haar vaste organist Dub de Vries, was van een aparte klasse. Van Dorothy Grandia zijn we al wat gewend, toch zingt ze altijd weer de sterren van de hemel. Maar ook onze eigen solisten Manuella Schut, tijdens de opera van Martha, en Bart Poort met het bekende Libiamo zongen als vanouds. De dirigenten Peter Schlamilch(VOK) en Willem van Kooi(Wilhelmina) hadden er zin in. Willem van Kooi gaf ruim van tevoren aan, met al zijn lichaamstaal, let op koorleden nu jullie met volle borst. Peter Schlamilch werd zelfs nog door de voorzitter van het VOK Piet de Boer even gefeliciteerd met zijn lustrum van 10 jaar, hij was even verrast maar genoot van het moment.

De dame met de accordeon heet Willeke Dooyeweerd-Schilder en ze bespeelde het instrument met overgave, het klonk echt schitterend. De altijd bescheiden pianist Jorrit van den Ham zat achter de vleugel en iedereen moet weten dat hij niet alleen een koorbegeleider is, maar ook docent, solist en liedbegeleider. De twee extra repetities samen met het Fanfarecorps om bijvoorbeeld de Spiritual Rhapsody juist over te laten komen, waren geen overbodige luxe. Het was ook het sfeertje en het had ook iets spiritueels, iedereen in de kerk was betoverd van dit prachtige samenspel en zang. Zelfs de dirigent was overdondert en vergat even dat “An der schönen blauen Donau” erachteraan kwam. Maar over het algemeen was het publiek gelukkig enthousiast en opgetogen over dit optreden, dat cultureel van topklasse was. Dit kan dus ook in Volendam, de organisatie heeft er handen vol werk aan, maar de voldoening wint het. Als je de jeugd bezig ziet in het fanfarecorps, dan is er nog hoop voor de toekomst. Ik zal wel willen schreeuwen naar de jeugd, kom erbij en ervaar dat zingen of een instrument bespelen meer swing geeft aan je leven dan drank of drugs. Dat staat geschreven.

Ik sluit af met een woord van dank aan IEDEREEN die heeft meegeholpen aan het slagen van deze middag, de organisatie, de vrijwilligers, de sponsoren, de donateurs, Joop Leeflang, de koffiedames, de podiumbouwers, enfin ik kan nog even doorgaan, iedereen dus.

Tenor 5

bbblbbbr
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg