feb 222008
 

Afgelopen zaterdagavond heeft het Volendams Opera Koor op uitnodiging van Stichting Cartouche een prachtig concert gegeven in de Grote Kerk in De Rijp. Deze stichting organiseert in die kerk al 3 jaar lang een aantal voorstellingen per jaar. Het koor reisde af met gesponsorde Arriva bussen en we werden keurig ontvangen met koffie en koek in een bijgebouw van de kerk. Het woord “cartouche” betekent letterlijk “met krullen en rolwerk omlijst” en verwijst naar de omlijstingen in de bekende gebrandschilderde ramen waar de Grote Kerk in De Rijp zo beroemd om is. Wij zagen door de ramen heen het licht branden in de kerk en dan valt het op hoe mooi deze ramen zijn gemaakt. Alle ramen zijn in 1656 geschonken o.a. door steden en dorpen in de omgeving. Het eerste wat mij opviel waren de enorme kroonluchters, de akoestiek zong prettig en het was helemaal uitverkocht. Het publiek was tevreden en liet het applaus lang en luidruchtig klinken. Bij het verlaten van de kerk bleven ze keurig zitten om ons van dichtbij stuk voor stuk hartverwarmende blikken te sturen. Elk concert is qua organisatie weer een uitdaging en dat was nu ook zo, toch leuk dat ze deze keer onze steun en toeverlaat op dit gebied eens naar voren haalde: Patricia Rijser-Sier! Ze kreeg terecht een leuke attentie uitgereikt. Dit concert was voor onze vaste pianist Jorrit van den Ham tijdens repetities de eerste keer dat hij meeging voor de begeleiding. Hij was super geconcentreerd en hield de dirigent Peter Schlamilch constant in de gaten, vooral tijdens de gevoelige solo’s van de soliste genaamd Adva Tas was hij fenomenaal. Na afloop straalde hij tijdens het applaus, we zijn trots op hem. De in Jeruzalem geboren sopraan Adva Tas was deze avond in vorm en tijdens het “O mio babbino caro” van Puccini hield iedereen hun adem in van emoties.

Ons eigen solisten Jan de Boer en Bart Poort hebben ook hun visitekaartje weer achtergelaten, want ze stonden toch weer hun mannetje daar op dat podium. De echtgenote van Jan de Boer was nu eens meegereisd om het eens te aanschouwen, in onze eigen kerk zingt hij ook vaak solo maar dan ziet ze hem niet daar op het hoge koor. Mooi hè? Ja prachtig, was haar antwoord! Iedereen, ook de podiumbouwers, wordt weer bedankt, ook Klaas Veerman(van Pietje) voor de extra steun, Klaas de Boer(KBK) voor beschikbaar stellen van vervoer voor het podium en sluit af met de mededeling dat we altijd op zoek zijn naar nieuwe zangers. Kom langs op maandagavond om 20:00 uur in de Jozef bij het podium en sluit je aan bij ons en geniet van het uitbundige zingen. Zet de datum zondag 18 januari 2009 in uw agenda, concert in de Vincentiuskerk om 15:30 uur samen het Fanfarecorps Wilhelmina Volendam. Kijk en bestel uw kaarten voor maar € 10,- op www.volendamsoperakoor.nl, ook jeugdige kijkers en luisteraars zijn welkom.

TENOR 5

bbblbbbr
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg