apr 062005
 

Het Volendams Opera Koor heeft woensdag 6 april alweer een optreden verzorgd voor een speciaal gezelschap in Tuitjenhorn.

Nog maar net bekomen van het concert van zaterdag stonden er woensdagmorgen om kwart voor tien alweer twee bussen klaar voor vertrek.

Dit optreden vond plaats in het kader van de 25-jarige samenwerking tussen Daalimpex Tuitjenhorn en Hagé International Barendrecht met de regering van het eiland Malta in de Middellandse Zee, dat sinds vorig jaar als lid is toegetreden tot EG.

Voor de 25e keer halen deze firma’s de complete Maltezer aardappeloogst naar Nederland. Daalimpex is al jaren een sponsor van ons koor en vanwege die relatie is het Volendams Opera Koor in april 2002 al eens uitgenodigd door het Maltezer ministerie van Visserij en Landbouw. Minister Veerman was aanwezig om, zoals de traditie al jaren is, de eerste zak aardappelen in ontvangst te nemen. Directeur Piet Blankendaal schetste het als volgt: “dit is de eerste keer dat een minister de zak zelf komt halen.”

Vanuit Malta waren minister George Pullicino en secretaris Landbouw Francis Agius aanwezig, evenals mr. George Carbone, directeur van de afdeling Landbouw. Deze man heeft met ons tijdens de acht-daagse reis naar Malta de hele tijd opgetrokken.

Naast de speeches was het aan ons om de muzikale omlijsting te verzorgen en met de medewerking van de sopraan Dorothy Grandia en de tenor Bart Poort lukte dat op een geweldige manier. Het optreden was verdeeld in twee delen met o.a. het Drinklied uit La Traviata, Zigeunerkoor uit Il Trovatore, de Triomphmars uit Aïda, het Viljalied en natuurlijk het Slavenkoor. Tussen de optredens door werden de koorleden getrakteerd op broodjes paling, haring en diverse andere lekkernijen. De bekende tv-presentatrice Tineke Verburg was aanwezig om de presentatie te verzorgen, waarbij ze ook een interview hield met onze voorzitter Piet de Boer. Ze bedankte ons voor onze indrukwekkende medewerking, want waar vindt je op een doordeweekse dag zulk een koor dat met zoveel personen de naam van Nederland en speciaal Volendam hooghoudt.

Dit was weer een perfecte samenwerking tussen professionele bedrijven en een amateurkoor. Als koorlid ben je weer een ervaring rijker en wilt u eens meegenieten of voelt u zich ook aangetrokken tot het zingen, kom dan eens langs op maandagavond in de Jozef (achterste gedeelte van de zaal). Bellen mag ook, als u eerste wat informatie wilt! Bel: Hans Tol tel. 364429, het is beslist de moeite waard.

Tenor 5