Blaaskwintet Hi-Five

 

Blaaskwintet Hi-Five is een zogenaamd origineel blaaskwintet en bestaat derhalve uit dwarsfluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. De repertoiremogelijkheden voor dit type blaaskwintet zijn zeer gevarieerd en talrijk, wat het spelen in het ensemble tot een leuke uitdaging maakt.
De optredens van het kwintet zijn al net zo afwisselend. Zo is Hi-Five jaarlijks te beluisteren bij diverse zeer uiteenlopende evenementen, waaronder de medewerking aan het jaarlijkse Operettegala in de grote zaal van de Rotterdamse Doelen. Daarnaast wordt veelvuldig medewerking verleend aan koorconcerten, waarbij zowel solistisch als begeleidend wordt opgetreden. De benodigde arrangementen worden speciaal voor en door Hi-Five geschreven, wat inmiddels tot een zeer uitgebreid repertoire heeft geleid.

Het kwintet kreeg haar definitieve samenstelling in 1998 en sinds die tijd heeft het al veel muzikale hoogtepunten mogen beleven. Niet alleen binnen het eigen Westland, maar ook buiten de Westlandse grenzen mocht het kwintet al met bekende koren samenwerken.

Zo is Hi-Five inmiddels het vast begeleidend ensemble van het Volendams Operakoor, waarmee bovendien een aantal gezamenlijke concertreizen naar onder andere Malta en Duitsland werden gemaakt. In mei 2009 volgde een reis naar Rome, waar medewerking werd verleend aan een drietal Heilige Missen, met als meest bijzondere de Heilige Mis op Hemelvaartsdag in de Sint Pieter Kathedraal.

Ook de door IC-Productions georganiseerde koorreizen zijn inmiddels een regelmatig terugkerend onderdeel van de concertagenda. Naast eerdere optredens in St Petersburg, Boedapest, Straatsburg, Italië en Koblenz, staat in oktober een reis naar Barcelona met een optreden in de sagrada familia gepland.

In 2005 werd, tijdens een concert met het Canadese mannenkoor The Ambassadors, 60 jaar bevrijding gevierd. Deze samenwerking beviel zo goed dat Hi-Five in november 2006 richting Canada vertrok voor een 14-daagse concertreis in- en rondom Hamilton- Ontario, een reis die in november 2013 een vervolg kreeg. Ter gelegenheid hiervan werd bovendien een speciale CD, ‘Hi-Five in Concert’ opgenomen. Ook hier komt de variatie in muziekkeuze duidelijk naar voren; zowel klassiek, modern, pop, swing alsmede een aantal door Hi-Five gearrangeerde werken zijn op deze CD te beluisteren.

Al sinds haar oprichting is de Kersttijd voor Hi-Five zonder enige twijfel de drukste periode van het jaar. Met zoveel, heel uiteenlopende optredens, elk met hun eigen indrukken, ontstond de wens een eigen kerstconcert te organiseren. De reacties op dit kerstconcert waren zo overweldigend dat het heeft geleid tot de realisatie van de kerst-cd “A Christmas Hi-Five”. Een, aldus de mensen die hem reeds beluisterden “schitterende, leuke, mooie, zeer gevarieerde CD die de moeite van het beluisteren meer dan waard is”.

Daarnaast is er de CD ‘Dubbelglas’, een CD met gitaarklassiekers van gitarist/componist Harry Sacksioni, nu uitgevoerd door gitaar, toetsenvirtuoos Arthur Postma en blaaskwintet Hi-Five.  Ook deze werken zijn allemaal speciaal gearrangeerd door de ‘huisarrangeur’ van het kwintet, fagottiste Anja van den Bos, met toestemming van Harry Sacksioni, iets waar het kwintet bijzonder trots op is.

Al met al een zeer veelzijdig kwintet waarbij het plezier in samen muziek maken centraal staat.

Voor meer bijzonderheden over Hi-Five kunt u terecht op de website: www.hi-five.nl

Verder kunt u via de Facebookpagina ‘blaaskwintet Hi-Five’ op de hoogte blijven van hun activiteiten.

Bovendien kunt u op deze sites luisteren naar muziekfragmenten of genieten van fotoalbums en video-opnamen van een aantal heel uiteenlopend gebeurtenissen uit hun bestaan.

Bezetting  :   

Dwarsfluit-Pieter Hofland

Hobo-Benno Simonis

Klarinet-Ferdinand Weijs

Hoorn-Henk van den Bos

Fagot-Anja van den Bos