nov 042019
 

Afgelopen zondag werd dus het grote concert hier in de St. Vincentiuskerk gehouden. Stukken uit de opera’s La Traviata van Giuseppe Verdi en I Puritani van Vincenzo Bellini, werden er gezongen onder begeleiding van Peter Schlamilch en Het Promenade Orkest. Het programma werd met zorg uitgekozen en zelfs de koorleden hadden al maanden er erg veel zin.
De kerk zat goed vol, dus gewoon een geslaagde middag.
De solisten Raoni Hübner(tenor), Gert-Jan Alders(bas) en Aylin Sezer(sopraan) waren voor het eerst in Volendam en ze genoten van onze zang en de akoestiek in de kerk. Frank Wong kende onze volume al en zingt altijd met plezier hier. Het applaus was in ieder geval oorverdovend.
Vooral de sopraan Aylin Sezer zong echt met overgave en de tenor niet te vergeten. De generale hielden we dit jaar anders dan voorgaande jaren op woensdagavond en het werd laat. Het Promenade Orkest had erg veel aandacht van onze dirigent om de puntjes op de i te krijgen.
Zoals het oude gezegde: een slechte generale belooft een goede première, dat was op ons van toepassing. Gespannen en met gezonde zenuwen sta je vooraf met je boek klaar om te beginnen, gelukkig begeleidde onze dirigent ons er doorheen.  We ontvingen een staande ovatie na de  beroemde toegift: het Libiamo(drinklied) van Verdi. De dirigent zweepte het publiek op om mee te klappen.

Het publiek was in ieder geval lovend en was ook in grote getale aanwezig dit jaar.
Na afloop trakteerde Piet Blankendaal ons op een diner in Hotel Spaander, alle spanningen van de afgelopen maanden komen dan pas even los.
Voor het organisatorisch laten slagen van het draaiboek van deze concertdag, gaan heel wat vergaderingen, repetities en voorbereidingen aan vooraf en zijn er de juiste vrijwilligers voor in touw.
AAN IEDEREEN, ook de podiumbouwers, koffiedames en bestuur van de St. Vincentiuskerk, een gemeend woord van dank voor zijn of haar bijdrage aan het laten slagen van deze bijzondere operamiddag. Ook de sponsoren, onze gemeente en donateurs, ik noem geen namen, want dan vergeet ik iemand, toch nog wel even apart bedank ik de NIVO voor alle publicaties. Een cultureel, kunstig en tegelijk muzikaal hoogtepunt mag dit wel genoemd worden. Kom erbij dames en heren, kom op maandagavond om 20:00 uur naar de Jozef, sluit je aan, word lid en zing gewoon mee. Een solist(e) worden hoeft helemaal niet, wij vangen je op.

Tenor 5

bbblbbbr
Volendams-Opera-Koor-Concertkr11.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concertkr13.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concertkr16.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concertkr7.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concerttv4.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concerttv5.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concertkr11.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concertkr13.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concertkr16.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concertkr7.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concerttv4.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concerttv5.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concertkr11.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concertkr13.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concertkr16.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concertkr7.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concerttv4.jpg
Volendams-Opera-Koor-Concerttv5.jpg