okt 232018
 

Afgelopen zondag werd dus het grote concert hier in de St. Vincentiuskerk gehouden. Stukken uit de opera’s AIDA, ALZIRA en NABUCCO, alle drie van de grote componist Giuseppe Verdi, werden er gezongen onder begeleiding van Peter Schlamilch en Het Promenade Orkest. Het merendeel was dit jaar toch wel de opera AIDA en dat is op ons lijf geschreven. De triomfmars met het trompetter geschal knalt eruit, maar ook het super gevoelige Va Pensiero uit NABUCCO bijvoorbeeld, Peter deed zijn uiterste best om het betoverend over te brengen. Zelfs de stiltes na het slot van sommige stukken, voordat het applaus kwam, werden gedirigeerd. Ademloos stonden we te wachten, doodse stilte, en dat duurde een paar luttele seconden, maar o zo belangrijk.
De solisten: sopraan Martina Prins en de mezzosopraan Mirjam Lo Tam Loi, tenor Deniz Yilmaz en bas/baritons Nanco en zijn broer Hans de Vries.
Hans, Nanco en Deniz zongen niet voor het eerst met ons, maar de twee dames deden dat wel. Echt bijzonder goed gezongen hadden ze vandaag,  het applaus was in ieder geval oorverdovend.
Hans de Vries maakt er echt een actieve opera van door de interactie met ons en de andere solisten op te zoeken, zijn performance is voorbeeldig te noemen.
Het Promenade Orkest was super in vorm, bleek al tijdens de generale, het stond als een huis.
Onze dirigent Peter Schlamilch was na het concert echt helemaal voldaan, want er waren best wel spannende momenten. Bijvoorbeeld de opera ALZIRA stond dit jaar voor het eerst op het programma, maar gelukkig slaagden we erin om het juist te vertolken.
Het publiek was in ieder geval lovend en was ook in grote getale aanwezig dit jaar. De LOVE met hun camera’s waren dit jaar niet van de partij, dat kwam dus ergens wel goed uit want ook de zijschepen in de kerk werden goed benut om de mensen te kunnen bergen.
Na afloop trakteerde de familie Kras ons op een diner in Hotel Spaander, hier kwamen de emotionele reacties even los van de koorleden. Spontaan werd er even gezellig nagezongen, speciale bijkomstigheid was vandaag dat onze voorzitter juist nu zijn verjaring vierde. Mooiere verjaardag kon hij niet wensen, zelfs de pastoor liet ‘s morgens nog na de Heilige Mis de kerkkoor zangers een lang zal hij leven zingen.
Voor het organisatorisch laten slagen van het draaiboek van deze concertdag, gaan heel wat vergaderingen, repetities en voorbereidingen aan vooraf en zijn er de juiste vrijwilligers voor in touw.
AAN IEDEREEN, ook de podiumbouwers, koffiedames en bestuur van de St. Vincentiuskerk, een gemeend woord van dank voor zijn of haar bijdrage aan het laten slagen van deze bijzondere operamiddag. Ook de sponsoren, onze gemeente en donateurs, ik noem geen namen, want dan vergeet ik iemand. Onze nieuwe pianist,  Hans van Beelen zat ook in de kerk, voor zijn perfecte begeleiding tijdens alle repetities, de medewerking van het personeel van de Jozef vóór de repetities en de NIVO voor alle publicaties. Een cultureel, kunstig en tegelijk muzikaal hoogtepunt mag dit wel genoemd worden. Kom erbij dames en heren, kom op maandagavond om 20:00 uur naar de Jozef, sluit je aan, wordt lid en zing gewoon mee. Een solist(e) worden hoeft helemaal niet, wij vangen je op.

Tenor 5

bbblbbbr
Concert-VOK-met-Aidakr9.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv12.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv14.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv15.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv16.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv8.jpg
Concert-VOK-met-Aidakr9.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv12.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv14.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv15.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv16.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv8.jpg
Concert-VOK-met-Aidakr9.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv12.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv14.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv15.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv16.jpg
Concert-VOK-met-Aidatv8.jpg