nov 012017
 

Afgelopen zondag werd dus het grote concert hier in de St. Vincentiuskerk gehouden. Stukken uit de opera’s  Zar und Zimmerman van A. Lortzing, een paar stukken van R. Wagner en Martha van F. von Flotow werden er gezongen onder begeleiding van Peter Schlamilch en Het Promenade Orkest.
De solisten: sopraan Gabrielle Mouhlen, tenor Deniz Yilmaz en bas/bariton Willem de Vries.
Willem de Vries zong voor het eerst mee bij ons, maar zijn stem is echt prachtig en met zijn  performance erbij geeft het iets speciaals.
Het Promenade orkest speelde uitbundig maar hield in zodra het koor begon met zingen, dit jaar met 4 extra violisten speciaal voor ons.
Onze dirigent Peter Schlamilch was na het concert echt helemaal voldaan, want de stukken uit Wagner waren voor ons en misschien ook het publiek nieuw, maar het slaagde uitstekend.
Het publiek was in ieder geval lovend, getuige het applaus, soms iets te vroeg maar hou het maar eens tegen.
Sommige stukken uit de opera Martha van F. von Flotow waren voor het koor moeilijker qua timing, maar samen met de dirigent ging het zondag perfect in tegenstelling tot de generale repetitie.
Ook de opera Macbeth van G. Verdi na de pauze ging als vanouds met een ingetogen gezongen Patria oppressa, maar dat komt grotendeels door de perfecte begeleiding van de dirigent.
Voor het organisatorisch laten slagen van het draaiboek van deze concertdag, gaan heel wat vergaderingen, repetities en voorbereidingen aan vooraf en zijn er de juiste vrijwilligers voor in touw.
AAN IEDEREEN, ook de podiumbouwers, koffiedames en bestuur van de St. Vincentiuskerk, een gemeend woord van dank voor zijn of haar bijdrage aan het laten slagen van deze bijzondere operamiddag. Ook de sponsoren en donateurs, ik noem geen namen, want dan vergeet ik iemand. Onze pianist Jorrit van den Ham, hij was deze keer aanwezig in de kerk, voor zijn perfecte begeleiding tijdens alle repetitie, de medewerking van het personeel van de Jozef vóór de repetities en de NIVO voor alle publicaties. Een cultureel, kunstig en tegelijk muzikaal hoogtepunt mag dit wel genoemd worden. De LOVE(bedankt) heeft weer alles opgenomen, dus let op de beelden straks. Kom erbij dames en heren, kom op maandagavond om 20:00 uur naar de Jozef, sluit je aan, wordt lid en zing gewoon mee. Een solist(e) worden hoeft helemaal niet, wij vangen je op.

Tenor 5

bbblbbbr
Concert VOKkr12.jpg
Concert VOKkr14.jpg
Concert VOKkr15.jpg
Concert VOKkr22.jpg
Concert VOKkr8.jpg
Concert VOKkr9.jpg
Concert VOKkr10.jpg
Concert VOKkr12.jpg
Concert VOKkr14.jpg
Concert VOKkr15.jpg
Concert VOKkr22.jpg
Concert VOKkr8.jpg
Concert VOKkr9.jpg
Concert VOKkr10.jpg
Concert VOKkr12.jpg
Concert VOKkr14.jpg
Concert VOKkr15.jpg
Concert VOKkr22.jpg
Concert VOKkr8.jpg