okt 312016
 

Afgelopen zondag werd dus het 65 –jarig bestaan nogmaals gevierd met een prachtig concert. Grote stukken uit de opera’s Giovanna d’Arco van G. Verdi, Cavalleria Rusticana van P. Mascagni en Ernani van G. Verdi werden deze middag gezongen voor het publiek in de Vincentiuskerk. De kerk zat gelukkig lekker vol, dit jaar extra aangevuld met de sponsoren en genodigden beneden in de kerk. De verbouwing van de kerk is in volle gang, dus het tussenkoor konden we niet gebruiken.

De solisten Gabrielle Mouhlen (sopraan), Zofia Hanna (mezzo-sopraan), Frank Wong (bariton) en Deniz Yilmaz (tenor) lieten deze dag extra van zich horen. Zofia en Deniz waren voor ons nieuwe gezichten, maar wat een indrukwekkende partij zong deze tenor. Zofia is nog jeugdig, al klinkt haar volume volwassen en ze deed het vol overtuiging met zowaar een lopend dansje voor het podium langs. Over Gabrielle kunnen we niet uitgepraat geraken, ook getuige het oorverdovend applaus van het publiek, dat overigens erg lovend was over de prestaties van ons koor.

Het Promenade orkest beleefde een prachtige middag, de muzikanten vinden het ook extra leuk in Volendam en genieten van ons gezang. We moesten even wachten bij aanvang van het concert, want een pauk was kapot gegaan tussen de generale en vandaag. We hadden naast begeleiding door het orkest ook een accordeonist uitgenodigd voor het tussengedeelte in het “Tu sei Bella”uit de opera Giovanna d’Arco.
Deze keer was het Thoom Veerman(koe), hij had ergens tijd gevonden naast zijn werk en toetsenist bij De Tribute to the Catsband, hij deed het geweldig.
“Last but not least”  noem ik even Peter Schlamilch onze dirigent, alles maar dan ook alles had hij onder controle tijdens dit concert. Oefening baart kunst, maar dit was echt een topprestatie.

Voor het organisatorisch laten slagen van het draaiboek van deze concertdag, gaan heel wat vergaderingen, repetities en voorbereidingen aan vooraf en zijn er de juiste vrijwilligers voor in touw.

AAN IEDEREEN, ook de podiumbouwers en koffiedames, een gemeend woord van dank voor zijn of haar bijdrage aan het laten slagen van deze bijzondere operamiddag. Ook de sponsoren en donateurs, ik noem geen namen, want dan vergeet ik iemand. Onze pianist Jorrit van den Ham voor zijn perfecte begeleiding, de medewerking van het personeel van de Jozef vóór de repetities en de NIVO voor alle publicaties. Een cultureel, kunstig en tegelijk muzikaal hoogtepunt mag dit wel genoemd worden. De LOVE(bedankt) heeft weer alles opgenomen, dus let op de beelden straks. Dit jaar namen de techneuten van de LOVE extra lampen mee, gemonteerd op enorme voeten. Kom erbij dames en heren, kom op maandagavond om 20:00 uur naar de Jozef, sluit je aan, wordt lid en zing gewoon mee. Een solist(e) worden hoeft helemaal niet, wij vangen je op.

Tenor 5

bbblbbbr
VOK Jubileumconcerttv7.jpg
VOK Jubileumconcerttv9.jpg
VOK Jubileumconcerttv10.jpg
VOK Jubileumconcerttv12.jpg
VOK Jubileumconcerttv15.jpg
VOK Jubileumconcerttv20.jpg
VOK Jubileumconcertkr1.jpg
VOK Jubileumconcerttv5.jpg
VOK Jubileumconcerttv7.jpg
VOK Jubileumconcerttv9.jpg
VOK Jubileumconcerttv10.jpg
VOK Jubileumconcerttv12.jpg
VOK Jubileumconcerttv15.jpg
VOK Jubileumconcerttv20.jpg
VOK Jubileumconcertkr1.jpg
VOK Jubileumconcerttv5.jpg
VOK Jubileumconcerttv7.jpg
VOK Jubileumconcerttv9.jpg
VOK Jubileumconcerttv10.jpg
VOK Jubileumconcerttv12.jpg