okt 262014
 

Afgelopen weekend was voor de koorleden een van de drukste dagen tot nu toe. Ons trouwe koorlid en penningmeester Rita Guijt is overleden en de gezongen uitvaartdienst met aansluitend de begrafenis was op zaterdag.
Vervolgens condoleren in de Jozef en daarna weer snel terug naar de kerk voor de generale. De dag erna, zondag dus, weer present in de kerk voor het grote concert. Enkele koorleden hadden die zondagmorgen ook een gezongen hoofdmis met het voltallige dames- en herenkoor. Een paar dagen voor het concert meldde de solist Wim Smets zich ziek, maar gelukkig vond onze dirigent snel een vervanger, Marc Pantus. Marc moest die donderdagavond ervoor nog repeteren met onze dirigent om zich voor te bereiden, hij heeft duidelijk meer kwaliteiten dan alleen mooi zingen, getuige zijn ludieke optreden tijdens de generale repetitie. Gelukkig werd alles op tijd scherp gezet zodat de organisatoren weer rustig konden gaan slapen. Piet de Boer(voorzitter) begon het concert met een minuut stilte uit respect voor Rita Guijt, je kon een speld horen vallen. Alle stukjes van de puzzel vielen vandaag op hun plaats en kunnen we weer terugkijken op een geslaagd operaconcert dat klonk als een klok. Ook de solisten Gabriëlle Mouhlen (sopraan) en Ingmar Ruttens (tenor) zongen met zoveel gevoel, echt klasse. De bariton Bavo Orroi zong zijn partij ook vol overgave en genoot zichtbaar. Het orkest genaamd Continuo uit Rotterdam is nu al een paar keer in Volendam geweest, ze speelden net na de pauze de ouverture Guglielmo Tell van Rossini zo goed dat het publiek fel applaudisseerde. De kerk zat behoorlijk vol en de mensen kregen prachtige muziek te horen, en te zien was er ook genoeg, in de pauze liet men al weten dat ze echt onder de indruk waren.
We zongen stukken uit de volgende opera’s: Maria Stuarda (“Maria Stuart”) van Gaetano Donizetti ,Lucia di Lammermoor van Gaetano Donizetti,  en I puritani (De Puriteinen) van Vincenzo Bellini.
Onze dirigent Peter Schlamilch heeft al jaren ervaring met grote orkesten en ook op dit concert kan hij best trots zijn. Tijdens het concert zijn alle ogen op hem gericht, hij spoort iedereen op het juiste moment aan, als één brok energie staat hij daar.
Voor het organisatorisch laten slagen van het draaiboek van deze concertdag, gaan heel wat vergaderingen, repetities en voorbereidingen aan vooraf en zijn er de juiste vrijwilligers voor in touw.
AAN IEDEREEN een gemeend woord van dank voor zijn of haar bijdrage aan het laten slagen van deze bijzondere operamiddag. Ook de sponsoren en donateurs, ik noem geen namen, want dan vergeet ik iemand. Speciaal woord van dank voor onze pianist Jorrit van den Ham voor zijn perfecte begeleiding tijdens de repetities, de NIVO voor alle publicaties en de Jozef voor het meewerken vooraf aan alle repetities. Een cultureel, kunstig en tegelijk muzikaal hoogtepunt mag dit wel genoemd worden. Kom erbij dames en heren, kom op maandagavond om 20:00 uur naar de Jozef, sluit je aan, wordt lid en zing gewoon mee. Een solist(e) worden hoeft helemaal niet, wij vangen je op.

Tenor 5

bbblbbbr
Concert2014VOKkr16.jpg
Concert2014VOKtv11.jpg
Concert2014VOKtv14.jpg
Concert2014VOKtv21.jpg
Concert2014VOKtv23.jpg
Concert2014VOKtv37.jpg
Concert2014VOKkr12.jpg
Concert2014VOKkr14.jpg
Concert2014VOKkr15.jpg
Concert2014VOKkr16.jpg
Concert2014VOKtv11.jpg
Concert2014VOKtv14.jpg
Concert2014VOKtv21.jpg
Concert2014VOKtv23.jpg
Concert2014VOKtv37.jpg
Concert2014VOKkr12.jpg
Concert2014VOKkr14.jpg
Concert2014VOKkr15.jpg
Concert2014VOKkr16.jpg
Concert2014VOKtv11.jpg
Concert2014VOKtv14.jpg

Artikel Continuo Rotterdam

 artikel