aug 282011
 

Afgelopen zaterdagnacht 27 augustus op de haven van Monnickendam onder een groot gespannen tentdoek tegen de eventuele regen zong het Volendams Opera Koor samen met het Monnickendams Opera Koor een schitterend populair concert. De begeleiding was toevallig ook het orkest genaamd Continuo uit Rotterdam, dus dat was alvast een voorproefje op ons eigen concert op 23 oktober in de St. Vincentiuskerk.

De organisatie daar in Monnickendam had niets aan het toeval overgelaten, want het geluid en het licht was professioneel geregeld. Ook het podium met overkoepeling was voor ons perfect, alleen het weer kon nog roet in het eten gooien. Als door een wonder bleef het droog, alleen het was gewoon koud te noemen. Het repertoire was echt populair en het publiek genoot van de overweldigende muziek en de solisten hadden er zin in.

Wiebke Göetjes (sopraan), Marten Smeding  (tenor), Sef Thissen (bariton), Rosalinde Nierop (alt, mezzosopraan) en Esther Johanna van Zijl (sopraan). Vooral Marten had er zin in deze avond, hij loopt over het podium en zwaait om maar zoveel mogelijk indruk te maken op het publiek. Een ovatie van het publiek was het resultaat en de presentatrice in de persoon van niet minder dan Katja Schuurman zorgde ervoor dat we twee toegiften zongen. Onze dirigent Peter Schlamilch had deze zaterdag een drukke dag, want de generale was die middag en dat was voor de eerste keer samen met alle solisten en de koren. Het was hard werken voor hem maar hij had het prima onder controle, iedereen keek en handelde op tijd.

We kunnen terugzien op een geslaagd concert met heel veel publiek dat zichtbaar onder de indruk was getuige de warme reacties na afloop. Nu moeten we onze pijlen weer richten op ons komende grote concert op zondagmiddag 23 oktober in de Vincentiuskerk, waarvan de kaarten ad € 25,- al te koop zijn.
Probeer ze nu alvast te kopen, via onze website www.volendamsoperakoor.nl of bij:

Jan Cas Sombroek, Havenstraat 3 te Volendam- tel. 0299-364140
VVV Volendam, Zeestraat 37, te Volendam tel. 0299-363747
Foto Karels, Haven 68, te Volendam, tel. 0299-3637306
Basseleur Optiek Volendam BV , de Stient 12 te Volendam, tel. 0299-320060.

Tenor 5

bbblbbbr
Monnickendam.JPG
Monnickendam (2).JPG
Monnickendam (3).JPG
Monnickendam (4).JPG
Monnickendam (5).JPG
Monnickendam (6).JPG
Monnickendam.JPG
Monnickendam (2).JPG
Monnickendam (3).JPG
Monnickendam (4).JPG
Monnickendam (5).JPG
Monnickendam (6).JPG
Monnickendam.JPG
Monnickendam (2).JPG
Monnickendam (3).JPG
Monnickendam (4).JPG
Monnickendam (5).JPG
Monnickendam (6).JPG