apr 122011
 

Op zaterdag 9 april zijn we op uitnodiging naar Gaanderen afgereisd. We werden daar echt professioneel ontvangen en werden opgehaald wanneer we naar het podium moesten om onze act te doen. Als soliste hadden ze Claudia Patacca, een goede bekende van ons koor.

Om reden dat we nog moesten repeteren met het Blaasorkest zijn we al vroeg op weg gegaan, namelijk om 12:30 uur. Na de repetitie werden we getrakteerd op soep en broodjes kroket, super lekker. Hun dirigent Joop Boerstoel kwam op de bok voor het lastige “O Fortuna” uit Carmina Burana en dat was voor ons en voor hem even wennen. De ruimte tussen ons en de dirigent was erg groot en tijdens het concert stond hij ook nog vrijwel in het duister, dus dat maakte het nog moeilijker voor ons. De concentratie was dus uiterst belangrijk, maar gelukkig hadden we niet zo lang geleden  al kunnen oefenen tijdens ons concert samen met het fanfarekorps Wilhelmina. Het “non nobis, Domine” uit HenryV moest ter plekke in een andere toonsoort geoefend worden, dat maakte het dus extra spannend.

De zaal was de grote ruimte in een Cultureel centrum genaamd De Pol en er zaten ongeveer 500 mensen te luisteren naar ons. Het enorme podium zat echt vol met muzikanten, dwarsfluiten zag ik en zelfs ook een harp. Achterin waar wij zaten stonden meerdere personen en speelden op de xylofoon en meerdere vibrafoons, maar ook 4 pauken en een drumstel. Tijdens het “Gloria all’Egitto(Triomfmars) uit Aïda kwam onze dirigent Peter Schlamilch erachter dat de kwaliteit van de trompettisten echt goed was en spoorden ze aan om alles uit de kast te halen. Dat stond als een huis en gaandeweg het concert bleek pas echt de klasse van dit blaasorkest. Joop Boerstoel kan trots zijn op dit orkest, vooral de selections uit “The Sound of music” was van wereldklasse.

Na afloop werden onze secretaris Patricia Rijser-Sier, de dirigent en de pianist Jorrit van den Ham in de bloemen gezet en het publiek bedankte ons met hartelijke blikken en applaus.
De organisatoren van dit concert wuifden ons zelfs  uit toen we in de bussen zaten. Iedereen daar in Gaanderen bedanken we voor hun goede zorgen en we hopen hier ooit nog eens te mogen zingen.

Tenor 5

bbblbbbr
Gaanderen (4).JPG
Gaanderen (5).JPG
Gaanderen (6).JPG
Gaanderen (7).JPG
Gaanderen (8).JPG
Gaanderen (9).JPG
Gaanderen.JPG
Gaanderen (2).JPG
Gaanderen (3).JPG
Gaanderen (4).JPG
Gaanderen (5).JPG
Gaanderen (6).JPG
Gaanderen (7).JPG
Gaanderen (8).JPG
Gaanderen (9).JPG
Gaanderen.JPG
Gaanderen (2).JPG
Gaanderen (3).JPG
Gaanderen (4).JPG
Gaanderen (5).JPG
Gaanderen (6).JPG