jun 292010
 

Vorige week stond de kachel nog aan en dit weekend steeg het kwik naar heerlijke temperaturen, vooral op de dijk. Maar eerst het rijk Gods, om 9:30 uur begon de Heilige Mis in de St. Vincentiuskerk. De zangertjes van Volendam waren dit jaar samen met het voltallige kerkkoor de mis aan het opluisteren. Pastoor Goedhart was op dreef en er waren veel mensen in klederdracht aanwezig. Er werd op zaterdag gegolfd en dat begon voor de kerk, de opbrengst was voor het onderhoud van deze kerk. Ook de kunstroute werd weer druk bezocht en dat is echt de moeite waard om eens te gaan kijken. Het Volendammer kostuum is gemaakt voor de winter, dus met die warmte gaandeweg de dag valt dat niet mee. Gelukkig moest het Volendams Opera Koor al om 12:30 uur optreden op een botter in de haven. Onze dirigent Peter Schlamilch en onze voorzitter Piet de Boer wisselden tijdens het Va Pensiero even van plaats, maar daar slaat Piet zich altijd met verve doorheen. Dat stokje heeft hij vaker gehanteerd.
Het optreden ging als vanzelf en alle koorleden genoten van de aandacht van het publiek. Het leek alsof het minder druk was qua toeristen op de dijk dan vorig jaar, maar voor de plaatselijke bevolking was dat reden om er meer van te genieten. Alle terrassen zaten vol en dit jaar waren er op meer plaatsen podia georganiseerd om het zoveel mogelijk te spreiden, en dat was prima gelukt. Onze pianist Jorrit van der Ham had het druk, want hij begeleidde ook het Volendams Vocaal Ensemble en zelfs twee keer. Op het Marinapark werd hun optreden herhaald.
De weergoden waren ons gunstig gestemd deze dag en daar valt of staat een organisatie mee, het was echt een dag om te genieten van het weer, muziek en cultuur. Vooral die laatste twee zijn onlosmakelijk verbonden met Volendam, dat moeten we koste wat kost in ere houden.
Kunt u zelf zingen, probeer het eens op maandagavond in de Jozef om 20:00 uur. We beginnen weer op 16 augustus, na de vakantie. Mocht u niet kunnen zingen, wordt dan eens donateur of sponsor, geen probleem. Op deze website staat een contact knop met een email adres.
Bedankt voor de aandacht en tot ziens ergens in het land.

Tenor 5

bbblbbbr
Volendam (3).jpg
Volendam (2).jpg
Volendam.jpg
Volendam (3).jpg
Volendam (2).jpg
Volendam.jpg
Volendam (3).jpg
Volendam (2).jpg
Volendam.jpg
Volendam (3).jpg
Volendam (2).jpg
Volendam.jpg
Volendam (3).jpg
Volendam (2).jpg
Volendam.jpg