mei 022010
 

Op zaterdagavond 1 mei vertrok het Volendams Opera Koor richting Obdam op uitnodiging van het jubilerende bouwbedrijf Mulder Obdam. Ze bestaan dit jaar 75 jaar en dat vieren ze daar uitbundig. De bevolking wordt erbij betrokken, het college van burgemeester en wethouders, de zakelijke opdrachtgevers maar ook de St. Victorkerk in Obdam. Deze in 1891 in neogotische stijl gebouwde kerk is van de architect Adrianus Cyrianus Bleys, in de kerk valt je oog meteen op de in ‘haute reliëf’ uitgevoerde kruiswegstaties en de prachtige kroonluchters. De kerk kreeg deze avond van het jubilerende bouwbedrijf een hekwerk cadeau voor de ingang van de kerk. Het gaat elektrisch open en dicht en wordt geflankeerd door twee gemetselde pilaren met grote lampen. Het koor moest in een haag gaan staan om het moment van de officiële opening door de nieuwe poort meer cachet te geven. Gaande de avond en voor of tijdens het concert werd het publiek en wij toegesproken door een perfecte spreker, het bleek te gaan om pastoor Paul Vlaar. Deze opvallende persoonlijkheid is zeer actief bezig en niet alleen in zijn parochie, laatst was hij in Volendam bij de voetbalwedstrijd tegen MVV. Op zijn initiatief werd er een narcis genaamd Volendam gedoopt, een koor van 120 personen zong in de rust en er zaten 300 Obdammers op de tribune.

Het is dan niet toevallig dat bij deze officiële opening van een poort voor de kerk geschonken door Mulder Obdam, tevens een sponsor van onze voetbalclub, Klaas Schilder(beer) aan ons koor denkt.
Langs deze weg wordt Klaas Schilder hartelijk bedankt, het was een prachtige avond met mooi weer en het concert was op zijn zachtst gezegd subliem te noemen. De akoestiek in de volle kerk hielp natuurlijk erg mee, de dirigent en de pianist waren beiden in vorm en ‘last but not least’ brachten de solisten Dorothy Grandia en Bart Poort met hun toegift, het drinklied, het publiek in extase. Na afloop werd het echtpaar Jan en Corry Mulder naar voren geroepen om ze nog eens te bedanken. Zo ziet u maar mensen, kent u een bedrijf dat iets te vieren heeft, het Volendams Opera Koor kan men gewoon boeken. Wij zijn niet duur en met ons kostuum zijn wij een visitekaartje van Volendam, wat Klaas Schilder kan dat kunt u ook. Bel of mail ons gewoon via onze eigen vernieuwde website.
Tijdens de avond heeft een fotograaf ons gevolgd en binnenkort hoop ik die foto’s te kunnen publiceren op onze website www.volendamsoperakoor.nl, kijken mag en dat is zeker de moeite waard.

Tenor 5

bbblbbbr
OBdam 017.jpg
OBdam 018.jpg
OBdam 019.jpg
OBdam 020.jpg
OBdam 021.jpg
OBdam 022.jpg
OBdam 001.JPG
OBdam 002.JPG
OBdam 003.JPG
OBdam 004.JPG
OBdam 005.JPG
OBdam 006.JPG
OBdam 007.jpg
OBdam 008.JPG
OBdam 009.JPG
OBdam 010.JPG
OBdam 012.JPG
OBdam 013.JPG
OBdam 014.jpg
OBdam 015.jpg
OBdam 016.jpg
OBdam 017.jpg
OBdam 018.jpg
OBdam 019.jpg
OBdam 020.jpg
OBdam 021.jpg
OBdam 022.jpg
OBdam 001.JPG
OBdam 002.JPG
OBdam 003.JPG
OBdam 004.JPG
OBdam 005.JPG
OBdam 006.JPG

 Gepubliceerd door op 13:13 om 2 mei 2010  Tagged with: