feb 222009
 

Zaterdagmiddag vertrok het koor met 2 volle bussen naar Raalte voor een concert in het Hoftheater, het Carré van het oosten. We zijn al meerdere malen daar geweest en elke keer worden we er vriendelijk ontvangen. Als soliste hadden we Claudia Patacca bereid gevonden om ons te versterken. Claudia is sinds september 2007 verbonden aan het ArtEZ Conservatorium als hoofdvakdocent klassieke zang en operaklas. Als operazangeres heeft ze al een indrukwekkend verleden, ook was ze door ons uitgenodigd op het grote concert in Volendam vorig jaar. Ze is heel spontaan en dat vind onze eigen tenor Bart Poort tijdens het Libiamo(drinklied) helemaal prachtig, ze kwam zelfs met twee wijnglazen het podium op.

De solo’s “Pace, pace” uit La forza del destino en het volkslied “Letzte Rose, wie magst du” uit de opera Martha waren echt gevoelig gezongen, maar dat was grotendeels ook te danken aan de klasse van onze pianist Jorrit van den Ham. Over de opera Martha gesproken, het “darf mit nächtig düstern Träumen” stond ook op het programma. Dit was voor Claudia, het dameskoor en onze eigen sopraan Manuella Schut een herhaling van het concert in Volendam, het werd echt schitterend gezongen. De dirigent Peter Schlamilch was geconcentreerd en begeleidde ons prima gaandeweg de avond, de mensen in de zaal vonden het prachtig getuige het lang aanhoudende applaus. Het Zigeunerinnenkoor met daarop volgend het Matadorenkoor uit “La Traviata” krijgt de laatste concerten al meer body, een tamboerijn als extra hulpmiddel en nu Jan de Boer weer als solist. Het is wel een week voor Pasen maar het “Regina Coeli” (Paaskoor) kreeg dit keer toch een extra dimensie, het stond niet alleen als een huis maar echt alles klopte, een gevoelig kippenvel moment noem ik het maar en dat onder twintig warme spotlampen. De eerstkomende repetities staan in het teken van onze tourneereis naar Rome. Ik sluit weer af met een woord van dank aan alle vrijwilligers en de organisatie voor deze enerverende avond.

Tenor 5

bbblbbbr
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg