feb 222009
 

Zondagmiddag vertrok het koor met 2 volle bussen naar Mijdrecht. In februari 2007 zijn we daar ook al geweest en we waren gemotiveerd om het dit jaar beter te doen. De organisatie begon met het openingswoord over de akoestiek van deze kerk in vergelijking met die in de Vincentiuskerk in Volendam. Smaken kunnen verschillen maar de galm in de RK. Kerk H. Joh. De Doper in Mijdrecht is enorm, het zingt erg luchtig en het publiek vindt het mooi klinken. Dit concert was niet alleen voor ons een prima test voor de geplande Rome‐reis in mei, ook voor het begeleidingsorkest Hi‐Five en Dorothy Grandia was het weer als vanouds een concert waar de spetters vanaf vlogen. De leden van Hi‐Five vonden het repertoire van vandaag erg afwisselend en uitdagend. Peter Schlamilch en de pianist Jorrit van den Ham waren super geconcentreerd bezig, vooral Jorrit gaf alles. Het bleek dat zijn ouders in de kerk aanwezig waren. Jan de Boer zong zijn bassolo in “E la Pasqua del Signor” uit de opera “Il Figliuol Prodigo” van Ponchielli uit volle borst, het stond als een huis. Het was alweer jaren terug dat dit op het programma heeft gestaan, het heeft toch iets mysterieus.

Het openingskoor “Oberto” van Verdi stond ook op het programma en qua tekst is dit een tongenbreker, maar het ritme van deze opera en de dirigent slepen je er doorheen. Het Jägerchor uit de opera “Der Freischütz” van C.M. von Weber moest meteen na de pauze door de mannen gezongen worden, tijd om in je partituur te kijken heb je niet met dit snelle stuk. Het gaat over jagen, maar je mag niet jagen waarschuwde de voorzitter nog net voordat we begonnen. Moeilijk, maar leuk is het wel. De toegift “Libiamo” uit La Traviata van Verdi zorgt altijd voor vrolijke gezichten in de zaal en gezelligheid met Bart Poort en Dorothy. In de pauze hebben we nog wat Cd’s verkocht en voor Studio Sport zaten we alweer thuis op de bank. Iedereen wordt bedankt voor de steun en hulp die hebben bijgedragen aan het slagen van dit concert.

Tenor 5