okt 282007
 

Afgelopen zondagmiddag 28 oktober was het weer genieten van top operamuziek in de

St. Vincentiuskerk. De koorleden hebben het afgelopen jaar al meerdere malen bewezen dat de vorm niet alleen stijgende is, maar ook de reacties van het publiek zijn meer dan lovend.

Zo ook deze zondagmiddag, alles viel op zijn plaats. De dirigent, Peter Schlamilch, weet wat we kunnen en is ook elke keer verbaasd over de nog steeds groeiende vorm van ons koor. De totstandkoming van deze vorm, daarin heeft dezelfde Peter Schlamilch een heel groot aandeel. Natuurlijk brengt ook de begeleiding van een beroemd orkest als het RBO Sinfonia iets extra’s, tevens is het voor ons een stimulans om de registers tot de bodem open te zetten. De toegangskaarten waren al vroeg uitverkocht, hopelijk niet alleen om de muziekkeuze, want je moet erbij geweest zijn om na te kunnen vertellen wat deze oermuziek met je emoties kan doen. Dit jaar was het repertoire van het concert geheel Franstalig, grote stukken uit de opera’s van CARMEN, Roméo et Juliette, FAUST en de Parelvissers werden ten gehore gebracht. Het is elk jaar weer een opgave een juiste keuze te maken uit de vele operamuziek, om vervolgens de solisten te vinden die hierbij passen.

Dit jaar had onze bekende sopraan Dorothy Grandia aangegeven om meer als mezzosopraan te willen fungeren, en iedereen heeft kunnen horen dat deze rol op haar lijf is geschreven.

De tenor Marten Smeding was weer in topvorm, vooral tijdens zijn solo met “La fleur que tu m‘avais jetée” uit de opera CARMEN.

Nieuwe solisten dit jaar hadden we in de personen Nanco de Vries(bariton) en Angelina Ruzzafante(sopraan). De bloemenaria uit “Lakmé” met dezelfde Angelina en Dorothy was echt van een bijzondere klasse. Als je dan net weer wakker uit deze muzikale droom de kerk inkijkt, begonnen Marten en Nanco met het wereldberoemde duet uit de Parelvissers. Hou het dan maar eens droog! Niet na te vertellen! Na de pauze volgde grote stukken uit o.a. de opera’s “Roméo et Juliette” en niet te vergeten “FAUST” . Tijdens de “Scène de l’église” (kerkscène) zijn een twintigtal maten kerkorgelmuziek te beluisteren, wij hadden de dirigent/organist van de St. Vincentiuskerk Jan Keizer bereid gevonden om dit te doen. Zelfs de orkestleden van Het RBO Sinfonia hadden zoiets nog nooit meegemaakt, met een orgel op het altaar en het geluid van het bovenste koor. Ook de wals uit “FAUST”, welke deze keer helemaal werd gezongen, werd door het Volendams Operakoor met bovennatuurlijk gevoel gebracht. De sopraan Ruzzafante en het orkest hebben tijdens het “Ah! Je ris de me voir si belle” uit dezelfde FAUST echt bij iedere bezoeker in de kerk een gevoelige snaar geraakt, want het applaus ontplofte bijna. De extra repetitie met de mannen om het Soldatenkoor goed ten gehore te brengen was een goede keus, want het stond als een huis. Een heel jaar aan repeteren komt op één middag tot een climax, en als iedereen aan het nagenieten is en de kerk weer is opgeruimd dan weet je dat zingen met het Volendams Operakoor als hobby echt de moeite waard is. Kom ook eens langs op maandagavond in de Jozef om 20:00 uur, doen! Nieuwe leden zijn welkom.

Wat is onze organisatie elk jaar weer afhankelijk van veel vrijwilligers, donateurs, adverteerders en sponsoren. Bij het noemen van namen moet ik zo voorzichtig zijn, dus IEDEREEN die zich heeft ingezet en heeft bijgedragen aan het slagen van deze middag: BEDANKT!

Tenor 5

bbblbbbr
14.jpeg
15.jpeg
16.jpeg
17.jpeg
18.jpeg
19.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
10.jpeg
11.jpeg
12.jpeg
13.jpeg
14.jpeg
15.jpeg
16.jpeg
17.jpeg
18.jpeg
19.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg