mrt 162007
 

Op vrijdagavond 16 maart in de Jozef, hield het Volendams Opera Koor haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Het koor is druk bezig met de organisatie van een gezamenlijk concert met het Polizei Chor Dresden, waarvoor het koor in de maand mei een week lang Dresden zal bezoeken. Het afgelopen jaar wordt nog eens onder de loep genomen en de penningmeester licht het financiële plaatje toe voor de aanwezigen. Onder het agendapunt “uitreiking koorinsignes” is het altijd spannend, want maar liefst negen koorleden worden geëerd en in de bloemen gezet.

Daaronder een vijftal leden welke de eerste moeilijke vijf jaar hebben weten te halen . Dit waren Ben Goorkate, Tjaard Heikens, Wim Visscher, Henk Zegers en Jan Koning(stuut). Allen kregen een koperen speld uit handen van Piet de Boer opgespeld. Daarna werd naar voren geroepen de zilveren jubilaris Antje Klok-Bond, dat betekent 10 jaar lidmaatschap. 25 jaar lid zijn van een koor, daar mogen we best even bij stilstaan, dit jaar waren het Jan Veerman(knep), Gaar Dijkgraaf-Silven en Maart Mossel-Mooijer. Een gouden speld en bloemen werden uitgereikt. Tot slot werd aan Gaar Schilder-Zwarthoed een bloedkoralen armband overhandigd, want 40 jaar koorlid, dat is iets om trots op te zijn. Gaar heeft ook een periode in het bestuur mogen deelnemen en vaak helpt ze nog met de administratie van de enorme hoeveelheden bladmuziek. Vanaf haar achttiende zingt ze al mee, en nog steeds is gezelligheid haar grootste motivatie om door te gaan.

Veertig jaar geleden traden we vaker op, dus meer avonden op stap en dat is gewoon gezellig. Maar dan komt de loco-burgemeester mevrouw Kes de zaal binnen om een bijzonder iemand een gemeentelijke legpenning te overhandigen, namelijk Trijn Sier-Mooijer (schimmel). Ze zingt al 55 jaar en heeft onnoemelijk veel kerk- en trouwmissen gezongen, soms meerdere op één dag. Ze heeft jarenlang solo gezongen, niet alleen in de kerk maar ook op het Volendams Opera Koor. Samen met Piet de Boer, onze voorzitter, hebben ze vele zalen door het hele land vermaakt met hun hartverwarmende stemmen. Op Volendam is het luisterend volk kritisch, aldus Trijn en tijdens optredens in ziekenhuizen krijg je erg veel terug van de mensen. Trijn zingt haar partij nog wekelijks en het is prachtig om hiernaar te luisteren, om maar niet te spreken over haar voorbeeldige manier van optreden. Altijd lachend en haar optimistische kijk op het leven is aanstekelijk. Voor Trijn staat het optreden voor de Paus en ook voor onze Koningin centraal, uit handen van de Paus heeft ze een rozenkrans ontvangen. Dat heeft haar geestelijke kracht gegeven. Piet overhandigt haar ook bloemen en de zoenen gingen op zijn zachtst gezegd innig. De avond vorderde en onder het genot van een drankje speelde men nog een spelletje Bingo, met prijzen ter beschikking gesteld door de plaatselijke middenstand van Volendam.

Beste mensen, zoals u ziet is leeftijd niet belangrijk om operamuziek te zingen. Ben je nog jong(goed bij stem) en voel je iets voor deze oermuziek, kom dan eens langs in de Jozef op maandagavond om 20.00 uur en ervaar dat zingen prachtig is en tevens ook een leuke hobby. Mannen en vrouwen kunnen we gebruiken, dus hak door die knoop en neem je buurvrouw of je broer mee die het ook eigenlijk niet alleen durft. Wij proberen je te begeleiden en op de juiste manier op te vangen.

Bezoek ook eens onze website: www.volendamsoperakoor.nl

Tenor 5

bbblbbbr
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
10.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
10.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg