feb 192007
 
Piet Blankendaal

Piet Blankendaal

Afgelopen weekend stond geheel in het teken van het afscheid van directeur Piet Blankendaal, onze hoofdsponsor, van Daalimpex B.V. uit Tuitjenhorn. Zowel zaterdag als zondag reisde we af naar Tuitjenhorn voor een concert samen met het RBO Symfonia en een Eucharistieviering op te luisteren. Toen we op zaterdagmorgen met de generale repetitie bezig waren liep de enorme zaal al vol, ik schat dat wel meer dan duizend mensen waren uitgenodigd. Onder de genodigden waren namen als oud ministers Cees Veerman, Gerrit Braks en Annemarie Jorritsma. De presentatie werd gedaan door nog een bekende Nederlander, nl. Manon Thomas. Wij kregen koffie en gebak met broodjes in een aparte zaal, en vervolgens moesten we ons opmaken voor het concert. Het orkest was echt in vorm, vooral de trompetspelers waren van wereldklasse tijdens de “Triomfmars” uit Aïda. De solisten waren de voor ons bekende sopraan Dorothy Grandia en voor het eerst de lyrische tenor Dovlet Nurgeldiyev.

Tijdens het duet uit de opera van Puccini genaamd “O Soave fanciulla” hield menigeen de adem in, dit was echt genieten. Ons koorlid Jan de Boer, ook een bekende hogepriester van Jesus Christ Superstar, zong weer een solo uit “La forza del destino”. Het is elke keer weer spannend om voor een groot publiek te moeten zingen. Het ging, met hulp van onze dirigent Peter Schlamilch natuurlijk, perfect en onder het publiek zaten veel nuchtere Hollanders maar ze waren gemeend dankbaar en hadden genoten. Piet Blankendaal heeft ons koor altijd een warm hart toegedragen en we waren ook extra gemotiveerd om hem hiervoor zingend te bedanken. Ook de volgende morgen tijdens de, hopelijk, prachtig gezongen Heilige Mis heeft Piet Blankendaal uit handen van onze voorzitter Piet de Boer een oorkonde als erelid van ons koor en nog een prachtig glas-in-lood kunstwerk als aandenken ontvangen. De voorgangers Pastoor Berkhout, Joseph Kimotho en Folkert Kruis dankten na afloop natuurlijk alle aanwezigen. Vooral Father Kimotho, want de opbrengst van de goed gevulde collecte was t.b.v. zijn missiewerk. Over giften gesproken, het voormalige bedrijf van Piet Blankendaal, Daalimpex B.V. geheten, en al het personeel hadden deze gelegenheid aangegrepen om het Kankercentrum van VU te Amsterdam een bedrag te schenken van maar liefst 1.5 miljoen euro. Doe wat aan de wachtlijsten, die zijn voor Piet een doorn in het oog. Een man van weinig woorden, van daden, langer doorwerken dat is zijn idee als ondernemer. Na de kerkmis hebben we gewandeld door een heuse dierentuin, gesticht door Piet Blankendaal, en daarna nog een miniconcert gegeven voor weer een ander publiek.

Deze keer waren onze begeleiders weer op de piano Cecilia Grosman en het blaaskwintet Hi-Five. Na ons stonden de 3 J’s te trappelen om het podium te betreden, gezellig. Het was een vermoeiend weekend, maar we genoten van de aandacht en hebben het vooral graag gedaan voor Piet Blankendaal. Volgende week reizen we af naar Dresden.

Tenor 5

bbblbbbr
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
10.jpeg
11.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
10.jpeg
11.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg