jun 172005
 

Afgelopen vrijdagavond 17 juni ging het voltallige Volendams Opera Koor er weer op uit. Dit keer richting Hoofddorp, hier werd voor de 96e keer het Concours Hippique gehouden. Het grootste en oudste evenement in de Haarlemmermeer. Er komen wel 40.000 tot 50.000 bezoekers elk jaar op dit concours, welke tot de top van Nederland behoort. Met meer dan 700 deelnemers aan de verschillende dressuur- en springwedstrijden, waaronder het Nederlands Kampioenschap voor Young Riders en dressuur voor gehandicapten. Het blaaskwintet Hi-Five was net als Dorothy Grandia weer onze versterking en de solo van Dorothy het “O mio babino caro” van Gianni Schicchi klonk schitterend over de uitgestrekte velden van de Haarlemmermeer. Het geluid werd verstrekt, om reden dat het publiek nogal ver van ons was geplaatst. Het geluid van het pianospel van Elizabeth Scarlat kwam deze keer van alle kanten op ons af, overal stonden muziekboxen. Ook stonden er tientallen schijnwerpers op ons gericht, het bleek dat een plaatselijk theater uit de buurt aan het verbouwen was. Tussen ons en het publiek was een dressuurveld opgesteld waar in de pauze een demonstratie werd gegeven door twee ruiters op prachtig uitgedoste paarden.

Werkelijk oogstrelend om dit mee te maken. Op het park zelf was, volgens de traditie, een braderie en een kermis opgezet. Ook voor ons koor ontbrak het aan niets, in de pauze ging voor ons alleen een partywagen open met verschillende drankjes aan boord. Eerder al werden we ontvangen in het plaatselijke museum met koffie en cake en ook na afloop weer. Het weer werkte ook mee, het was een zwoele zomeravond. Kortom iedereen kon genieten van weer een gezellig festijn waar de operamuziek, perfect begeleidt door Peter Schlamilch, echt thuishoorde bij de sfeer op het geschemerde veld. Na afloop werden de solisten, de dirigent en muzikale begeleiding getrakteerd op bloemen en werd de belofte uitgesproken door de organisatie dat we weer eens terug mogen komen. Al het fotomateriaal van deze en afgelopen concerten kunt u aanschouwen op onze website www.volendamsoperakoor.nl, onder bibliotheek.

Zondag, 26 juni 2005, is de Volendammer Dag en dan zijn we ook uitgenodigd, kom dan eens kijken en luisteren. Het is gratis, beleef dan eens de muziek en kom daarna eens praten met een van ons. Elk koorlid kan uitleggen wat een verrijking van je leven het is, als je zingt.

Tot zondag! En lees dan de NIVO in deze rubriek over ons grote concert in Volendam.

Tenor 5

bbblbbbr
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg