jun 052005
 

Het Volendams Opera Koor heeft het afgelopen weekend een druk programma meegemaakt. Maar liefst twee concerten, één op zaterdag en één op zondag. Zaterdag 4 juni werd ons koor uitgenodigd door de Stichting HUMANITAS, ter gelegenheid van de feestdag voor al hun vrijwilligers. Zondag 5 juni zijn wij voor de tweede keer uitgenodigd om het Concerto in Memoriam op te luisteren, het herdenkingsconcert op begraafplaats Westerveld in Driehuis/Velzen. Zaterdag, vroeg in de middag, vetrokken we met 2 bussen naar het bekende sportcentrum Papendal bij Arnhem. De enorme zaal liep opeens helemaal vol, want buiten begon het te regenen. Het was best rumoerig in de zaal, en onder de tribune stond een rookmachine waar we last van hadden. Toch wist het publiek ons te waarderen, want men ging meeklappen met de muziek. Het podium moest gelijk afgebouwd worden voor de dag erna.

Later stond nog een lied op het programma, genaamd “alle Menschen werden Brüder”, dat gezamenlijk werd gezongen met niemand minder dan Karin Bloemen. Zondagmorgen ging het koor naar de Begraafplaats Westerveld in Driehuis. Sommige koorleden moesten meteen na de hoogmis in de benen, richting de bussen. Bijna reden we verkeerd, want de buschauffeur van de eerste bus was zo gezellig aan het praten dat we een afslag misten. Dat was best grappig om te zien, vooral omdat ook Piet de Boer achter de bussen aanreed. Het Concerto in Memoriam trekt elk jaar duizenden bezoekers, zo ook weer dit jaar.

Vorig jaar heeft het Volendams Opera Koor zoveel positieve reacties mogen ontvangen, ook van de kranten, dat de organisatie ons voor de tweede keer heeft uitgenodigd. Voor aanvang zaten we te luisteren naar pianospel van Laurens van Rooyen en een toespraak van Jacobine Geel. In het uitgestrekte park van de begraafplaats heerst van nature al een serene rust, dus in de stemming komen ging vanzelf. Als er 5000 mensen naar je zitten te luisteren, dat geeft toch een extra gevoel van alles uit de borstkast halen. Deze mensen zaten daar om al hun overleden dierbaren te gedenken. Het geluid werd perfect versterkt voor de aanwezigen en ook voor ons was het genieten van de soliste Adva Tas, het kwintet Hi-Five en de pianiste Elizabeth Scarlat. De dirigent, Peter Schlamilch, had tijdens de sound-check nog het “Da nobis pacem” van Felix Mendelssohn Bartholdy geoefend met ons, dus om die reden ging het deze keer niet alleen foutloos maar klonk het echt prachtig. Het koor had deze dag een grote opkomst van leden en dan krijgt het “Regina Coeli” uit Cavallerina Rusticana iets extra’s. De dirigent en het koor waren weer tot het uiterste geconcentreerd en het publiek was dankbaar, zelfs nog toen we al op de terug waren dankte de mensen ons met instemmende gebaren

bbblbbbr
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg