apr 022005
 

Het Volendams Operakoor heeft afgelopen zaterdagavond weer een prachtig concert ten gehore gebracht. Het koor was net als vorig jaar weer uitgenodigd aan het Westfries Korenfestival in HOOGWOUD deel te nemen. Wij fungeerden nu ook weer als publiekstrekker.

Als soliste hadden we deze keer Adva Tas gecontracteerd en ze zong maar liefst twee solo’s:

Het “vissi d’arte” uit de opera Tosca van Bellini en het prachtige è strano ! è strano ! uit La Traviata van Verdi. Het was oorstrelend, ook onze eigen solisten Bart Poort en Jaap Tol waren weer van de partij deze avond.

Het leek voor ons een herhaling van Malta, want deze keer hadden we niet alleen weer het kwintet Hi-five maar ook op de piano Caecile Boschman als begeleiding.

In de pauze en vlak voor ons optreden werd de uitslag van een verloting door een notaris voorgelezen, de opbrengst ( € 8.000,-) was voor aantal bewoners van Leekerweide uit Wognum. De leiding van deze instelling voor mensen met een meervoudige handicap had het plan om met deze mensen op vakantie te gaan naar Texel. Na afloop hebben we nog onder het genot van een drankje meegezongen met een zanger genaamd Dick Raat, die al zingend zich onder het publiek beweegt.

Dit festival werd gehouden in een grote sporthal, alleen de ambiance en inrichting van de zaal leek in verste verte niet op onze sporthal van het paasweekend. Menig koorlid had natuurlijk Jesus Christ Superstar gezien en dat was tijdens de busrit natuurlijk nog hét onderwerp. Niet in de laatste plaats omdat wij een hoge priester in ons midden hebben in de persoon van Jan de Boer. Jan werd dan ook bestookt met vragen en hij genoot er zichtbaar van. Iedereen die het spektakel in de Opperdam heeft gezien moet beamen dat er veel talent in Volendam los rondloopt. Oké, er zijn daarom al een paar koren op Volendam, maar er is maar één Volendams Opera Koor. Het bestaat al meer dan vijftig jaar! Zingen is echt prachtig om te doen, vooral als je reacties krijgt van het publiek dat ervan zit te genieten. Je komt op plaatsen die je normaal gesproken nooit zal aandoen en soms kan dat het buitenland zijn (Malta ofzo)

Breng eens een bezoekje op onze website www.volendamsoperakoor.nl om eens een indruk

te krijgen van wat een koorlid allemaal voor moois te zien krijgt en je weet maar nooit op wat voor podium je terecht komt. Wij hebben bijvoorbeeld nog in het bijzijn van de Paus gezongen, en dat kunnen niet veel koren ons nazeggen.

Kom eens langs tijdens de repetitie in de Jozef op maandagavond om 20:00 uur.

Tenor 5

bbblbbbr
3.jpeg
4.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
1.jpeg
2.jpeg