aug 172002
 

Op uitnodiging van de organiserende omroep, de AVRO, heeft het Volendams Opera Koor op zaterag 17.08.2002 meegewerkt aan het beroemde. live uitgezonden, Prinsengrachtconcert in Amsterdam. Op een ponton in de gracht trad de veelbelovende Peruaanse tenor Juan Diego Florez op, die enkele bekende aria’s van Verdi uitvoerde, alsmede Spaanse werken als Bella Enamorada .

Het VOK opende het concert met het Zigeunerkoor uit Il Trovatore, waarna de tenor door het als erehaag opgestelde koor naar zijn plaats liep om zijn optreden onder begeleiding van een pianist te verzorgen. Om hem even rust te gunnen, zong het koor op de helft van het optreden het stuk ‘O Signore dal tetto natìo’ uit I Lombardi. Aan het einde van de avond, na verschillende toegiften door de tenor, zongen koor en tenor samen met het publiek ‘Aan de Amsterdamse Grachten’.

Voor dit concert waren 20.000 mensen bij elkaar gekomen, op bootjes in de gracht, op de kade, op balkons en bruggen. Hoewel het voor het koor enigszins teleurstellend was dat tijdens haar optreden beelden werden uitgezonden van de aankomst op Schiphol van de tenor, maakte dit grote en zeer enthousiaste publiek deze teleurstelling weer goed.

Bij dit concert werd het koor uitstekend begeleid door de pianiste Caecilia Boschman.