apr 042002
 

Donderdag  4 april 2002

Vandaag vertrok er wederom een groep van 64 mensen uit Volendam om ook de reis naar Malta te maken terwijl de groep die al eerder was aangekomen rustig op zijn gemak de omgeving van St. Paul’s Bay kon verkennen. Deze vlucht vertrok echter ’s avonds en dus kwam men na middernacht aan op Malta waar een delegatie van het bestuur en van het ministerie hen stond op te wachten om ook hen naar het hotel te begeleiden. Na het inchecken en een welkomstdrankje was het tijd om het moede hoofd te rusten te leggen en zo uit te rusten voor de dagen die nog zouden komen  en heel wat van hen zouden  kunnen vergen.

Vrijdag  5 april  2002

Aan het uitgebreide ontbijtbuffet konden de beide groepen hun eerste ervaringen al uitwisselen en omdat deze dag nog een vrije en  naar eigen inzicht besteedbare dag was, namen veel mensen de moeite om met het openbaar vervoer reeds kennis te maken met Malta . De meeste gingen naar Valletta de huidige hoofdstad van Malta dat op ongeveer 45 minuten rijden ligt van het Bugibba Holiday Complex. Met de auto zou dat zeker sneller gaan, maar het rijdend materieel van het openbaar vervoer stamt nog uit de periode van voor en na de 2e wereldoorlog. Antieke bussen, met een dubbele clutch, zonder deuren maar wel met een goedkoop kaartje, maakten deze ritjes tot een bijzondere belevenis. Vlakbij het hotel was de opstapplaats naar alle richtingen en gelukkig bleek iedereen de weg terug te kunnen vinden.

Inmiddels was er weer een groep van circa 30 mensen aangekomen zijnde gasten van Daalimpex en een aantal medereizigers uit Tuitjenhorn die deels als toerist en deels als controleurs van de aardappels deze trip naar Malta mee wilden of moesten maken. Ondertussen was de groep uitgegroeid tot bijna 180 mensen en werd de aanwezigheid van zovele Nederlanders bij het diner in de eetzaal van het hotel duidelijk merkbaar tussen de vele Engelse gasten. Een dag met stralende zonneschijn kwam ten einde en op die paar na die vanwege hun dorst nog een laat bezoek wilden brengen aan de alom aanwezige Engelse pubs, ging het grootste deel van het gezelschap richting bed.

bbblbbbr
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
10.jpeg
11.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
10.jpeg
11.jpeg
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg